praktijkvoordelft - kosten

logo praktijkvoordelft
     

home  I  contact  I  links  I  werken bij

 
       


Kosten en vergoeding 2023

Vanaf 2015 wordt de psychische zorg voor kinderen en jongeren geregeld door de gemeenten. Dit betekent dat de kosten voor de zorg voor kinderen tot 18 jaar niet naar de zorgverzekeraar gaat, maar naar de gemeente waar je woont.

 

We hebben geprobeerd om met zoveel mogelijk gemeenten contracten te sluiten. Dit is gelukt voor Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Rijswijk, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Zoetermeer en Den Haag.

 

Let op: vanaf 1 januari 2024 hebben we geen contracten meer met Den Haag en Voorschoten. Zij hebben besloten de jeugdzorg anders in te gaan kopen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar betreffende gemeente.

 

De gemeenten proberen de zorg zo goed mogelijk te regelen en mogen dit op hun eigen manier doen. Dit gaat per gemeente daarom ook op een andere manier.

 

Gelukkig is afgesproken dat wanneer er een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist is, de zorg door de gemeente moet worden vergoed. Je hebt voor vergoeding dus alleen een verwijzing van de (huis-)arts nodig. Wij zorgen dan voor de verdere afhandeling.

 

De zorg wordt 100% vergoed, er is geen eigen bijdrage. De enige kanttekening is dat er geen onbeperkte zorg vergoed wordt. Wij gaan zelf uit van ongeveer 8 tot 12 gesprekken, waarbij het mogelijk is om er nog een aantal gesprekken aan vast te koppelen.

 

Wanneer blijkt dat er meer gesprekken nodig zijn, kijken we of dit mogelijk is bij onze praktijk of dat we je beter kunnen doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde vorm van hulp.

Ben je 18 jaar of ouder?

Hoewel wij een praktijk zijn voor kinderen en jongeren, komt het wel eens voor dat mensen van 18 jaar of ouder bij ons in behandeling zijn. Of dat kinderen 17 jaar zijn bij de start van de behandeling en 18 jaar worden tijdens de behandelperiode.

 

Vanaf het moment dat je 18 jaar of ouder bent geworden, val je onder de zorgverzekeringswet (ZVW). Dit betekent dat er een wettelijke vergoeding is uit het basispakket van je zorgverzekeraar.

 

De hulpverlener kan ervoor kiezen om contracten te sluiten met de zorgverzekeraars. Wij hebben besloten dit niet te doen, omdat dit veel tijd en geld kost. Voor jou als cliŽnt betekent dit dat de factuur naar jou als cliŽnt gaat. Omdat alle hulpverleners bij Praktijkvoordelft een BIG-registratie hebben, moet de zorgverzekeraar (een deel van) de kosten vergoeden. We maken hiervoor een restitutienota. Hoeveel je zorgverzekeraar vergoedt, hangt af van je polisvoorwaarden. Deze zijn verschillend voor een restitutie- en naturapolis (voor meer info, zie www.consumentenbond.nl)

 

Als je 18 jaar wordt tijdens de behandeling, dan wordt de behandeling tot je 18e vergoed door gemeente en vanaf je 18e verjaardag wordt de behandeling (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg van tevoren je zorgverzekeraar wat ze vergoeden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Voor het vaststellen van het gesprekstarief hanteren wij de NZa-tarieven (zie www.nza.nl, prestatiecode CO0627).

     
       
      © 2023 praktijkvoordelft    

klachtenreglement I meldcode I privacy I disclaimer I mission statement I login I sd