praktijkvoordelft - de behandeling

logo praktijkvoordelft
     

home  I  contact  I  links  I  werken bij

 
       


De behandeling

Het eerste gesprek is met kind/jongere en één of beide ouders. In dit gesprek brengen we in kaart wat het probleem is en hoe de behandeling eruit zal zien. Na dit gesprek maakt de behandelaar een behandelplan, dat bij het volgende gesprek ondertekend wordt door ouder(s). Als je 12 jaar of ouder bent, onderteken je het behandelplan ook zelf.

De behandeling wordt gekenmerkt door:
- begrijpen van je klachten
- voelen, denken en doen
- focus op de oplossing
- samenwerking met ouders

     
     

 

De behandeling bestaat doorgaans uit 8 tot 12 gesprekken van ongeveer een uur. Als de agenda's het toelaten werken we bij voorkeur in het begin wekelijks, daarna 2- of 3-wekelijks.

Met of zonder ouder(s)?

De gesprekken zijn bij voorkeur met het kind en één van beide ouders. Het kind staat centraal, de ouder denkt mee en ondersteunt het kind.

Bij kinderen jonger dan 6 zijn de gesprekken meestal met alleen ouders; bij jongeren van 16 jaar of ouder kan besloten worden de ouders niet bij de behandeling te betrekken.
Tip: Ben je 8 jaar of ouder, ga even naar www.jadokterneedokter.nl.

Samenwerking met school

Veel problemen vinden ook op school plaats. Contact met de school kan dan een goede aanvulling op de gesprekken zijn. Dit gaat uiteraard in overleg met en alleen met toestemming van het kind en de ouders.

Traumabehandeling

Het is binnen praktijkvoordelft ook mogelijk om behandeld te worden voor ingrijpende gebeurtenissen. Dit gaat via EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Meer informatie kan je vinden op www.emdrkindenjeugd.nl of www.emdr.nl.

Klachten

Praktijkvoordelft heeft een klachtenreglement . Als je vragen of klachten hebt over de behandeling, is het belangrijk om dit aan te geven. We proberen dan samen naar een oplossing te zoeken.

 

   
       
      © 2023 praktijkvoordelft      

klachtenreglement I meldcode I privacy I disclaimer I mission statement I login I sd