l

     

praktijkvoordelft - de aanmelding

logo praktijkvoordelft
     

home  I  contact  I  links  I  werken bij

 
       


De aanmelding

Wanneer je door je (huis-)arts of je gemeente naar ons bent verwezen, kan je je bij ons aanmelden.

 

Je doet dit door ons op dinsdag te bellen, via 015-2124183 (meer info, zie contact ). We maken dan een inschatting of je bij ons op de juiste plek bent, kunnen uitleggen hoe het werkt en plannen meteen een eerste afspraak in.

 

Het komt helaas vaak voor dat we een opnamestop hebben. Dat doen we wanneer de wachttijd meer dan 6 tot 8 weken is.

We bepalen dan een datum waarop we weer open gaan en wel binnen 6 weken een afspraak voor je kunnen inplannen. Dit doen we omdat sommige problemen niet langer dan 6 weken kunnen wachten en we hopen dat je ergens anders sneller een plek kan vinden.

 

Ook als we een opnamestop hebben, heeft het zin om ons op dinsdag te bellen om te overleggen. We kunnen dan een vooraanmelding doen en even met je meedenken. We houden geen wachtlijsten bij, dus je kan geen plekje van tevoren 'reserveren'. Zodra we opengaan, plannen we in op volgorde van binnenkomst die dag.

De wachttijd

Op dit moment is onze wachttijd 3 tot 4 weken.

Instemming van beide ouders

Bij start van de behandeling gaan wij er vanuit dat beide ouders op de hoogte zijn van de aanmelding en met de behandeling instemmen. Soms ligt dit wat ingewikkelder.

 

Als ouders gescheiden zijn, kijken we naar het gezag. Wanneer beide ouders gezag hebben, willen we met beide ouders voor het eerste gesprek telefonisch contact hebben, zodat we dingen goed kunnen afstemmen. Onze ervaring is dat dit de behandeling van je kind ten goede komt.

Wat je verder moet weten over de aanmelding

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Dit betekent dat we rekening naar de gemeente sturen. Hiervoor vragen wij een toewijzing bij hen aan, waarbij we je persoonsgegevens doorgeven. Meer informatie hierover vind je op de pagina privacy ).

 

Praktijkvoordelft heeft met alle gemeenten in de regio Haaglanden contracten gesloten. Dit zijn de volgende gemeenten: Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag.

Op 1 januari 2024 loopt ons contract met de gemeenten Den Haag en Voorschoten af. Behandelingen die voor 1 januari 2024 zijn gestart, moeten voor 1 juli 2024 zijn afgerond.

 

 

 

     
       
      2024 praktijkvoordelft  

klachtenreglement I meldcode I privacy I disclaimer I mission statement I login I sd