praktijkvoordelft - de praktijk

logo praktijkvoordelft
     

kosten  I  contact  I  links  I  werken bij

 
     


Voor wie

Praktijkvoordelft is gericht op kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die vastlopen in hun normale ontwikkeling en/of psychische problemen hebben.

Wat zijn psychische problemen?

Psychische problemen hebben te maken met gevoelens van angst, boosheid of verdriet. Met negatieve gedachten over jezelf en over anderen. Met ruzies, spanningen thuis of op school.

 

Gevolgen van psychische problemen kunnen zijn: slecht slapen, onverklaarbare lichamelijke problemen, depressiviteit of passiviteit, snel geļrriteerd raken, vaak gespannen zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, faalangst, vastlopen op school, onzekerheid over identiteit of toekomst, problemen met eten, paniekklachten, dwanghandelingen, geen vrienden hebben, niet meer willen.

 

Soms vormen psychische problemen bij elkaar iets wat we een 'psychische stoornis' noemen. Dit wordt vastgesteld in een diagnose. De diagnose is een beschrijving van de problemen en geeft een indicatie hoe ze aangepakt kunnen worden.

 

Omdat ieder kind of jongere in ontwikkeling is, niemand hetzelfde is en niet iedereen hetzelfde meemaakt, is de oorzaak en de aanpak van de problematiek altijd weer anders.

Basis-GGZ

Praktijkvoordelft is een praktijk voor Basis-GGZ (B-GGZ). De B-GGZ is bedoeld voor hulp bij psychische problemen die niet opgelost kunnen worden door de huisarts of POH, maar die niet zo complex zijn dat ze moeten worden behandeld in de Specialistische GGZ (S-GGZ, voorheen tweedelijns psychologische zorg).

 

In de Basis-GGZ hoeven we geen diagnose te stellen en is uitgebreide diagnostiek niet noodzakelijk. We kunnen direct aan de slag met de psychische problemen. In 8 tot 12 gesprekken proberen we ervoor te zorgen dat de problemen opgelost zijn of dat je het daarna zonder hulp verder kan.

Vergoeding

De psychische zorg voor kinderen en jongeren wordt geregeld en bekostigd door de lokale gemeenten. Concreet betekent dit voor onze praktijk dat we toestemming nodig hebben van de gemeente om zorg te leveren. Dit noemen we een toewijzing. Wij regelen dit als praktijk achter de schermen. Zie kosten voor meer informatie hierover.

Ons team

Bij Praktijkvoordelft werken 2 GZ-psychologen met een specialisatie voor kinderen en jongeren, en 1 secretaresse. Voor meer informatie zie team .

 

 

     
     
    © 2023 praktijkvoordelft    

klachtenreglement I meldcode I privacy I disclaimer I mission statement I login I sd